A kapuvári böllérmáj igazi csupa húsos, télies fogás.
A kapuvári böllérmájhoz alig kell valami: máj, velő és rengeteg hagyma hármasa adja meg az alapját. Fűszerek közül a majoránna megy hozzá a legjobban, azonban mint minden májétel esetében, most is ügyelni kell rá, hogy csak a tányéron sózd meg, különben megkeményedik.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg sertésmáj
👉 50 dkg hagyma
👉 25 dkg velő
👉 3 evőkanál sertészsír
👉 1 teáskanál majoránna
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
A hagymát cikkezd fel, és bőséges olvasztott zsíron párold puhára. Közben a májat szeleteld fel. Add a puha hagymához, szórd meg borssal és majoránnával, és közepes lángon kevergetve pirítsd addig, amíg kifehéredik. Ekkor keverd hozzá a megtisztított, feldarabolt velőt is. Innentől már óvatosan kevergesd, hogy a velő ne törjön össze. Még három-négy percig tartsd a tűzön, amíg a velő is átsül, majd húzd félre. A tányéron sózd csak meg. Tálald savanyú uborkával, főtt krumplival vagy krumplipürével.
0 Megjegyzések