A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Álomfinom gesztenyés tiramisu: mirelitből is nagyon könnyen készen van


A gesztenyés tiramisu-pohárkrém egyszerre elegáns, mégis nagyon könnyen elkészíthető desszert.


A gesztenyés édességek rajongói imádni fogják ezt a tiramisu-pohárkrémet, ami maga a megtestesült elegancia és tökéletesség. Ünnepi alkalmakra vagy akár egy egyszerű vasárnap délutánra sem kell ennél finomabb desszert.

Hozzávalók 4 adaghoz

👉 25 dkg mirelit gesztenyemassza
👉 25 dkg mascarpone
👉 5 dkg babapiskóta
👉 2 dl habtejszín
👉 1 dl kávé
👉 1 evőkanál porcukor
👉 kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

Elkészítés előtt néhány órával a tejszínt hűtsd be, hogy habbá tudd verni, a gesztenyepürét pedig szobahőmérsékleten olvaszd ki.

A  hideg tejszínt verd habbá, majd add hozzá a porcukrot, és így verd tovább, amíg szépen megáll. A felolvadt gesztenyepürét keverd el a mascarponéval, majd forgasd bele a tejszínhabot.

A babapiskótát törd akkora darabokba, hogy beleférjenek a kiválasztott poharakba. Mártsd meg őket kávéban. Egy réteg babapiskótát helyezz el a poharak aljában, kanalazd rá a gesztenyés krémet, majd így folytasd a rétegzést, amíg minden el nem fogy. A tetején krém legyen. Szórd meg az adagokat kevés kakaóporral, és tedd a poharakat a hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések