Az almás sült sajttorta tetejét roppanós morzsa koronázza meg.
Az almás sült sajttorta lelke a krémbe rejtett fahéjas, előzőleg krémesre sütött gyümölcs és a tetejére szórt roppanós morzsa. Zabkeksszel és zabpehellyel készül, így az emésztésnek is jót tesz. Akkor jó, ha sütés után a közepe még remegős marad.
Hozzávalók 8 szelethez
Az almához
👉 4 alma
👉 3 evőkanál kristálycukor
👉 1 kávéskanál fahéj
A tésztához
👉 20 dkg zabkeksz
👉 10 dkg apró szemű zabpehely
👉 10 dkg vaj
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 kávéskanál őrölt gyömbér
A krémhez
👉 50 dkg tejszínes sajtkrém
👉 10 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1.5 dl habtejszín
👉 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, szeleteld fel, egyengesd el egy tepsiben, forgasd meg fahéjas cukorban, és 180 fokos sütőben fél óra alatt süsd meg őket. A sütőt ne kapcsold ki, mert még szükség lesz rá.
A kekszet a zabpehellyel együtt aprítógépben törd morzsásra, majd kanalazd egy edénybe, és keverd el a fűszerekkel. A vajat olvaszd fel, és forgasd ebbe a keverékbe. Az egyharmadát tedd félre, a maradékot pedig egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. A krémhez a sajtkrémet keverd simára a cukrokkal, add hozzá a tojást és a habtejszínt, és simítsd a kekszes alap tetejére. Kanalazd rá a sült almát a fahéjas szaftjával együtt, majd szórd meg a félretett morzsával. Tedd vissza a 180 fokos sütőbe 40 percre. Ez elég ahhoz, hogy a morzsa a tetején ropogósra piruljon, a krém pedig kívül megszilárduljon, belül viszont lágyan remegős maradjon az állaga.
0 Megjegyzések