A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A mai napig rejtély, ki juttatta kórházba a Titanic teljes stábját


25 éve mutatták be James Cameron nagysikerű filmjét a Titanicot, ami nem csak a nézőkben hagyott emlékezetes nyomot, de a stábban is, különösen egy bizonyos éjszaka. 

1996. augusztus 9-én, a Titanic forgatásán, az új-skóciai Halifaxban kagylóleves volt a vacsora, amely mint később kiderült, PCP-vel (a PCP egy erős fájdalomcsillapító hallucinogén hatással, a köznyelveben angyalporként terjedt el) volt megspékelve. Az étel annyira finom volt, hogy egyesek három-négyszer is repetáztak, nem sejtve a következményeket. 

A vacsora után nem sokkal elkezdtek jelentkezni a tünetek. Egy rendezőasszisztens vette észre először, hogy valami nem stimmel, ezért két csoportra osztott az érintetteket. Volt egy „rossz stáb” és egy „jó stáb”, vagyis aki láthatóan be volt tépve PCP-től, és aki nem. A „rossz stáb” csoportja az idő előrehaladtával egyere nagyobb lett.

A rosszullétet a rendező, James Cameron sem úszta meg, aki kezdetben vörös dagályra (egy természetben előforduló méreganyag, amely veszélyessé teheti a kagylók fogyasztását) gyanakodott.

Egy stábtagon kívül, aki kagylóallergiája miatt nem evett a levesből, mindenkit kórházba szállítottak. A vizsgálatok később megállapították, hogy az ételben jelentős mennyiségű PCP-t találtak.

A kagylóleveses incidens a film haifaxi forgatásán történt – ahol Cameron a Titanic keretezőjeleneteit forgatta Bill Paxtonnal, aki a kutatót alakította. Bill találja meg Jack rajzát Rose-ról egy, a hajótörésből előkerült széfben. Kate Winslet és Leonardo DiCaprio nem szerepeltek az ott felvett jelenetekben, így őket nem érintette a mérgezés, azonban Bill Paxton egyike volt azoknak, akik duplán szedtek az ételből.

A hatóságoknak soha nem sikerült kideríteniük, hogy ki tette a kagylólevesbe a PCP-t, bár a pletykák szerint a mexikói forgatáson fegyveresek letartóztatták az egyik meg nem nevezett szakácsot, aki új-skóciában is a stábbal volt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések