A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A magyar kormányt gyalázó egykori migrációügyi biztos is érintett lehet a brüsszeli korrupciós botrányban


A botrány kapcsán letartóztatott Pier Antonio Panzeri volt olasz baloldali EP-képviselő civil szervezete 60 ezer eurót fizetett ki Dimitrisz Avramopulosznak. Kérdés, hogy miért kapta a pénzt. 

Közel 60 ezer eurót (kb. 25 millió forintot) fizetett ki Dimitrisz Avramopulosz egykori migrációért felelős görög európai uniós biztosnak a Pier Antonio Panzeri volt baloldali EP-képviselő által alapított Fight Impunity nevű civil szervezet, amely az uniós intézményeket megrázó korrupciós botrány középpontjában áll.

Pier Antonio Panzeri − akit a hatóságok Eva Kaili európai parlamenti exalelnökkel együtt letartóztattak − 2019-ben alapította a Fight Impunity nevű NGO-t, amely − papíron − a háborús bűncselekmények és emberiesség elleni bűncselekmények elkövetőinek felelősségre vonására és megbüntetésére jött létre, nonprofit egyesületként lett bejegyezve Brüsszelben. Az Origo felhívja cikkében a figyelmet, hogy

noha a nonprofit szervezeteknek a belga jogszabályok szerint évente be kell nyújtaniuk egy beszámolót tevékenységükről a hatóságoknak, a Fight Impunity hároméves fennállása során ezt egyszer sem tette meg.

Kérdés tehát, hogy Avramopulosz miért kapta ezt a pénzt. Ha lobbitevékenységért, az azért problémás, mert a civil szervezet nem szerepel az Európai Parlament átláthatósági nyilvántartásában, így a szervezet nevében a volt biztos nem lobbizhatott volna.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések