Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legfinomabb házi almaszósz receptje: sütikbe, húsok mellé vagy önmagában kanalazva is mennyei


A házi almaszósz nagyon egyszerűen elkészül, és üvegekbe töltve egy hétig is eláll.


A házi almaszószhoz szinte semmi nem kell, kevés munkával készül, és sokféle módon használhatod fel. Teheted süti tésztájába, palacsintába, kanalazhatod főtt vagy sült húsok mellé, vagy megkoronázhat egy egyszerű piskótát, esetleg császármorzsát.

Hozzávalók 8 adaghoz

👉 1 kg alma
👉 3 evőkanál cukor
👉 1 dl víz
👉 1 kávéskanál fahéj
👉 1 csipet só
👉 0.5 citrom leve

Elkészítés:

Az almákat mosd és hámozd meg, a magházukat vájd ki, a gyümölcsöt pedig vágd egyforma darabokra. Tedd a darabokat egy közepes lábosba, és ízesítsd őket cukorral, fahéjjal és citromlével. Adj hozzá egy csipet sót is, mivel minden édeskés ételnek nagyon jól kihozza az ízét. Öntsd fel egy deci vízzel, és lefedve párold nagyjából fél óra alatt puhára. Ha készen van, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Kanalazd üvegekbe, és ha kihűlt, tedd a hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések