Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

A legegyszerűbb kókuszos-csokis kevert süti: ehhez mindent megtalálsz a kamrádban


A kókuszos, csokidarabos kevert süti tésztája akkor az igazi, ha diódarabok is roppannak benne.


A kókuszos-csokis kevert süti tésztája alig tíz perc alatt összedobható, legfeljebb a dió felaprítása vehet igénybe egy kis időt. Akár ki is hagyhatod belőle, de megéri a ráfordított néhány percnyi pluszmunkát, ugyanis nagy öröm, amikor roppan a fogaid között. Még gyorsabb lesz az elkészítése, ha táblás kiszerelés helyett csokichipset használsz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 35 dkg liszt
👉 17.5 dkg cukor
👉 15 dkg kókuszreszelék
👉 10 dkg étcsoki
👉 7.5 dkg dióbél
👉 2 tojás
👉 2.5 dl tej
👉 1 narancs reszelt héja
👉 1 teáskanál sütőpor
👉 0.5 dl olaj

Elkészítés:

A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd reszeld bele az alaposan megmosott narancs héját, és add hozzá az olajat. Egy másik tálban a lisztet keverd el a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és a tejjel felváltva adagold a tojásos részhez. 

A diót és a táblás étcsokit darabold fel, és forgasd őket is a masszába. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 35-40 percre, amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Ha kész, borítsd ki egy deszkára, és néhány perc hűlés után már szeletelheted is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések