A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Gyurcsány uralta baloldal továbbra is a határon túli magyarok ellen hergel


Tegnap volt a kettős állampolgárságról szóló népszavazás évfordulója. 18 évvel ezelőtt, 2004. december 5-én érvénytelen lett a referendum, sokak szerint a baloldal uszító kampánya miatt. A Fidesz képviselője a Kossuth Rádióban egyfajta lelki Trianonnak nevezte azt a napot. A külhoni magyaroknak a 2010-ben hatalomra került Fidesz-KDNP kormány tette lehetővé a kettős állampolgárság felvételét – hangzott el az M1 Híradójában. 

1920. június 4-én írták alá az első világháborút lezáró trianoni békediktátumot. Ezek a tollvonások feldarabolták a magyar nemzetet, több mint hárommillió honfitárs szakadt el az anyaországtól.

18 évvel ezelőtt, 2004. december 5-én dönthettek róla a magyarországi magyarok, hogy a határokon túl élő nemzettársaik újra magyar állampolgárrá válhassanak. A kezdeményezés azonban nem kapott kellő támogatottságot.

Ehhez nagyban hozzájárult az akkor kormányzó szocialisták uszító kampánya. Arra buzdították az embereket, hogy szavazzanak nemmel a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról szóló referendumon.

A külhoni magyarok elleni hergelést maga Gyurcsány Ferenc vezette, aki azzal riogatott, hogy az egyszerűsített honosítás hatalmas terhet róna Magyarországra: veszélybe kerülne az anyaországiak nyugdíja, egészségügyi ellátása és munkája.

December 5-én Gyurcsány Ferenc családjával együtt adta le szavazatát. Hiába voltak többségben az igen-szavazatok, az alacsony részvétel miatt nem lett érvényes a népszavazás.


A népszavazás mély sebet ejtett és hatalmas éket vert a határon túli és az anyaországi magyarok közé.

Ezt a sebet gyógyította be 2010-ben az Orbán-kormány, amikor lehetővé tette a határainkon kívül rekedt magyarok állampolgárságának könnyített megszerzését. Gyurcsány Ferenc a Parlamentben akkor is nemmel szavazott.

2004-ben a baloldal magyart a magyar ellen fordított – erről Zsigmond Barna Pál beszélt a Kossuth Rádióban. A Fidesz országgyűlési képviselője azt mondta: példátlan az a baloldali magatartás, ami akkor és ma is jellemzi a Gyurcsány Ferenc vezette baloldalt.

„Emlékezzünk vissza, hogy az ukrajnai nyugdíjasokat támadták azok, akik most nagyon szeretik az ukránokat. Emlékezzünk,

amikor Szabó Tímea a Parlamentben kikelt magából és uszított a határon túli magyarok ellen, amikor féltette az egészségügyi maszkokat a határon túli magyaroktól. Tehát nem látunk bocsánatkérést a baloldal részéről, továbbra is próbálnak a határon túli magyarok ellen uszítani”

– fogalmazott a képviselő.

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1-en arról beszélt, a baloldal 2004-ben hátat fordított a szórvány magyarságnak és azt üzente, a jövő a megosztottságé. Kiemelte: Az Orbán-kormány az alaptörvény elfogadásával lezárta azt a gyalázatos időszakot, amely 2004. december 5-e után egy tátongó sebként létezett a magyar nemzet testén. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések