A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

5 illatos, házilag készült fürdősó hideg téli estékre – Ajándéknak is ideális!


Latyak, hó, hideg. A télről sok negatív jelző eszünkbe jut, de ez a forró csokoládé, a mézes kalács, meg persze a fürdőkádban töltött hosszú órák ideje is.

 Hogy az esti gyertyafényes pancsolást igazi szertartássá tedd, egy illatos fürdősó sokat segíthet, ráadásul a szép üvegbe töltött változatok utolsó pillanatos ajándéknak is tökéletesek.

Levendulás fürdősó

A levendulás fürdősó elkészítése igazán nem nagy művelet, de ha azt szeretnéd, hogy ne csak illatban, látványban is pazar ajándékot készíts, szerezz be piros és kék ételfestéket, ezekből csöppents egy-egy pöttyöt egy tálba, majd keverj hozzá egy kevés levendulás illóolajat - írja a bien.hu.

Ez után önts a tálba nagy szemű Himalája sót, és addig kevergesd, amíg minden szemcsét be nem fog a levendulás festék.

A színezőanyaggal bánj óvatosan, hiszen senki sem szeretne lila bőrrel kiszállni a kádból.

Ha tudsz szerezni, néhány szárított levendulaszirmot is keverhetsz a sóba, amit ez után már csak mutatós üvegekbe kell töltened.

Csíkos fürdősó

Még mutatósabb lesz a fürdősó, ha két különböző színt rétegezel egymásra. A csíkos fürdősóhoz fogj két tálat, mindegyikbe tegyél egy-egy kanál olívaolajat, majd az egyikbe keverj egy teáskanál kurkumát, a másikba pedig ugyanennyi algaport.

A kukrukához ez után csepegtess narancs olajat, az algához pedig fenyő olajat.

Ha jól elkeverted őket, akkor jöhet a nagy szemű Himalája sót, amit mindkét tálban addig kell kevergetned, míg teljesen sárga, illetve zöld nem lesz.
Ekkor fogj egy szép üveget, tölts bele egy réteg sárga fürdősót, majd arra egy réteg zöldet, és így tovább, amíg meg nem telik az üveg.

Természetesen más színeket is használhatsz, például bogyós gyümölcsök pépjét a piroshoz, fahéjat a barnához.

Vaníliás-eukaliptuszos fürdősó

A vanília megnyugtat és ellazít, az eukaliptusz pedig energetizál, anélkül, hogy túlságosan felpörgetne, így egy nehéz, hosszú nap végén tökéletes módja a stressz levezetésének a vaníliás, eukaliptuszos fürdő.

Mivel az eukaliptusz a légzést is könnyíti, egy ilyen fürdősó abban is segít, hogy megfékezd a kezdődő náthát.

Csöpögtess egy kis tégelybe 8 csepp jojoba olajat, majd ebbe kapard bele egy fél vanília belsejét.

Alaposan keverd el, majd adj hozzá 3 csepp eukaliptusz olajat is. Egy nagyobb tálba önts egy csésze Himalája sót és fél csésze szódabikarbónát. Ezeket is keverd el, majd öntsd hozzájuk az olajat, és dolgozd össze őket.

A színezéshez tetszés szerint használhatsz ételfestéket is.

Rózsás-tejes fürdősó

A rózsa és a tej egyaránt ápolja, kényezteti a bőrt, az illatuk pedig mennyei lesz. Az érett bőr különösen hálás az ilyen fajta törődésért, ezért az anyukád számára például remek ajándék lehet ez a fürdősó, de az üvegbe zárt luxusnak tényleg bárki örülni fog.

Másfél csésze tejport – ha sikerül zsírosat szerezned, az a legjobb – keverj el ugyanennyi Himalája sóval, majd adj hozzá néhány csepp piros ételfestéket.

Kevergesd addig, amíg egységes, rózsaszín árnyalatot nem kapsz.

Ez után adj a fürdősóhoz 6-7 csepp rózsa illóolajat, majd, ha van, akkor keverj el valamennyi szárított rózsaszirmot is a sóval. Ez után már csak üvegekbe kell töltened, és akár ki is próbálhatod a fürdősót.

Mézes-mandulaolajos fürdősó

Ez a fürdősó tényleg a legegyszerűbbek közé tartozik, mégis igazi élménnyé varázsolja az esti fürdőzést, hiszen nem csak finom, édes illata miatt fogod szeretni, hanem azért is, amit a bőröddel tesz.

Egy evőkanál mézet keverj el 5-6 csepp mandula olajjal, majd ebbe forgasd bele a Himalája sót.

Esetleg egy evőkanál tejport is tehetsz a fürdősóhoz, hogy a fürdővíz még krémesebbé váljon tőle.

Nehéz napok után tökéletes választás ez a pihentető illatkombináció, de a téli bőrszárazságtól is búcsút vehetsz a méznek, a mandulának és a tejnek köszönhetően.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések