A tojáskrémet akár tej nélkül is pillanatok alatt elkészítheted.
Tej nélkül is fantasztikusan finom lesz a tojáskrém, amely utána mehet friss kenyérre, köretnek vagy előétel gyanánt. A karakteres ízű dijoni mustár különösen jót tesz neki, ahogy a roppanós zellerszárak is.
Hozzávalók
👉 8 tojás
👉 3 szál újhagyma
👉 2 szál halványító zeller
👉 2 evőkanál olívaolaj
👉 1.5 evőkanál dijoni mustár
👉 só
👉 bors
👉 pirospaprika
Elkészítés:
A tojásokat forró vízben főzd keményre tíz perc alatt. Ha készen vannak, szedd ki, és tedd hideg vízbe őket, hogy kihűljenek. Közben a zellerszárakat és az újhagymák fehér részét karikázd fel.
Ha már kézbe tudod venni a tojásokat, pucold meg, szeleteld fel, és villával törd össze őket. Add hozzájuk a zellert és a hagymát, krémesítsd olívaolajjal és dijoni mustárral, ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával, és készen is van a mindenmentes fogás.
0 Megjegyzések