Az amerikai kukoricasalátát majonéz helyett olvadt vaj teszi selymessé, és nem hiányozhat belőle a ropogós bacon sem.
Ez a pillanatok alatt összedobható baconös amerikai kukoricasaláta ideális vendégvárónak vagy akár változatos köret gyanánt hús mellé. Délen hagyományosan nem majonézes mártással öntik nyakon a kukoricát, hanem olvasztott vajban forgatják meg.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 szelet bacon
👉 4 evőkanál vaj
👉 1 nagy doboz morzsolt kukoricakonzerv
👉 1 teáskanál szárított petrezselyem
👉 késhegynyi chili
👉 só
👉 frissen őrölt bors
Elkészítés:
A bacont aprítsd fel, és egy tapadásmentes serpenyőben tíz perc alatt süsd ropogósra. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki. A hátramaradt zsiradékba kanalazd bele a vajat, és közepes lángon olvaszd vele össze. A kukoricakonzervet csepegtesd le, és forgasd a vajba. Óvatosan szórd meg sóval, frissen őrölt borssal és egy leheletnyi chilivel. Fedő alatt párold néhány percig, amíg átmelegszik, majd add hozzá a bacont, és szórd meg szárított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések