A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tojásos krémmel töltött, héjában sült krumpli: olcsó és laktató vacsora


A tojásos töltött krumpli még ma is viszonylag olcsó, ugyanakkor nagyon laktató vacsora.


A tojásos töltött krumpli ideális lehet vacsorának vagy akár hús mellé köretnek is. Régen a héjában sült krumpli a szegények eledele volt, de kicsit felturbózva ma is bárki asztalán megállja a helyét. Rengeteg módon variálhatod: most egy olyan receptet mutatunk, amelyben a krumplicsónakokba tojásos tölteléket kell kanalazni.

Hozzávalók 4 személyre

👉 10 dkg reszelt sajt
👉 4 nagy krumpli
👉 3 tojás
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 evőkanál vaj
👉 1 evőkanál tejföl
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál oregánó
👉 1 hagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, és héjukban főzd meg őket nagyjából fél óra alatt. Nem baj, ha a közepük még egy kicsit kemény marad, fontosabb, hogy ne essenek szét. Ha készen vannak, szedd ki, és tedd hideg vízbe őket. Amikor már kézbe tudod venni, mindegyiket vágd félbe, és kapard ki a belsejét úgy, hogy kényelmesen meg tudd a darabokat tölteni. A kikapart krumplibelet tedd egy tálba, a héjas darabokat pedig sorakoztasd fel egy tepsiben.

Amíg a krumpli hűl, főzd a tojásokat tíz perc alatt keményre. A hagymát vágd apróra, és párold üvegesre. A tört krumplihoz add hozzá az apró darabokra vágott tojást, fűszerezd sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval, és lazítsd tejföllel. A vajat olvaszd fel, nyomd bele a fokhagymát, és kend meg vele a tepsiben várakozó krumplik belsejét. Erre kanalazd a tojásos keveréket, szórd meg reszelt sajttal, és told 200 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg a sajt a tetején ropogósra pirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések