A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szaftos, tejszínes húsgombócok újhagymával: tavaszias fogás, amit a gyerekek is imádni fognak


Készítsd a húsgombócokat is változatosan! Újhagymával ízesítve, tejszínes szósszal leöntve fenséges fogás.


A gyerekek is szeretni szokták a húsgombócokat. Ha újhagymával készíted, és tejszínnel öntöd le őket, egyszerű, hamar összeállítható, de mégis fenséges vacsorát tehetsz az asztalra. Készítheted csirke-, sertés- vagy akár marhahúsból is, de ez utóbbi esetben számolj vele, hogy a főzési idő kicsit hosszabb lesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 60 dkg darált hús
👉 4 szál újhagyma
👉 2.5 dl tejszín
👉 2.5 dl alaplé
👉 1 evőkanál liszt
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 tojás
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A darált húst egy tálban keverd jól össze az apróra vágott újhagymával, a zúzott fokhagymával, a tojással, a sóval és a borssal. Gyúrj belőle diónyi golyókat. Egy serpenyőben hevíts olajat, pirítsd rajta körbe a golyók összes oldalát, majd öntsd fel az alaplével, és tíz perc alatt főzd őket puhára. Közben a tejszínt kézi habverő segítségével keverd el a liszttel. Adj hozzá egy kiskanálnyit a főzőléből, majd az egészet öntsd a húsgombócok mellé, és folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be a szószt. A végén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálald rizzsel, krumplival vagy tésztával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések