Ezzel a sütés nélkül készülő csokis keksztortával kevés a munka, csak győzd kivárni, amíg összeáll a hűtőben.
A sütés nélkül készülő csokis keksztortához alig kell hozzávaló: az alapja darált vajas keksz, a teteje krémesre olvasztott étcsoki. A tetejét díszítheted friss vagy fagyasztott gyümölcsökkel, de anélkül is nagyon finom.
Hozzávalók 8 szelethez
Az alaphoz
👉 25 dkg vajas keksz
👉 10 dkg vaj
A tetejére
👉 4 tábla étcsoki
👉 4 dl tejszín
👉 ízlés szerint gyümölcsök
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel. A kekszet darált le, keverd össze az olvasztott vajjal. Egyengesd el az egészet egy sütőpapírral kibélelt torta- vagy piteformában, lapogasd le a felületét, és tedd a hűtőbe, amíg elkészíted a krémet. Ehhez az étcsokit törd darabokra, és tedd egy kis lábosba. Öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. A krémet oszd el a kekszes alapon, szórd meg ízlés szerinti gyümölcsökkel, és tedd be a hűtőbe két-három órára, amíg megdermed, és szeletelhetővé válik. Mélyhűtőbe is rakhatod, akkor fél óra alatt össze is áll.
0 Megjegyzések