A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

 Sűrű, melengető tárkonyos csirkeraguleves: rengeteg zöldség fő benne


Úgy az igazi a tárkonyos csirkeraguleves, ha sok zöldség fő benne.


Akár egy hétköznapi vacsorán is asztalra kerülhet ez a finom, sűrű tárkonyos csirkeraguleves, amely a sok-sok belefőzött zöldségnek köszönhetően téli vitaminforrásnak is tökéletes. Akkor a legfinomabb, ha az ízek kis lángon, lassan főnek össze. A tárkonyt csak a főzés végén add a leveshez, és mivel erőteljes íze van, bánj vele óvatosan.

Hozzávalók

👉 50 dkg filézett csirkemell
👉 10 dkg zöldborsó
👉 2 szál zellerzöld
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 2 közepes sárgarépa
👉 2 evőkanál tejföl
👉 2 teáskanál tárkony
👉 1 fehérrépa
👉 1 vöröshagyma
👉 1 nagyobb krumpli
👉 1 l alaplé
👉 0.5 zeller
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, és egy lábosban olívaolajon pirítsd fehéredésig. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A répákat és a zellert tisztítsd meg, és szeleteld fel. Ugyanabban a lábosban, amelyikben a hús sült, szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zöldségeket, és kevergetve pirítsd néhány percig. Tedd hozzá vissza a csirkemellkockákat, öntsd fel alaplével, dobd bele a megmosott, egészben hagyott zellerzöldet, enyhén sózd, borsozd, és kis lángon gyöngyöztetve főzd össze az egészet egy óra alatt. A kockákra vágott krumplit fél óra múlva add hozzá. A főzés legvégén kanalazd bele a tejfölt, szórd meg tárkonnyal, és forrald össze. Tálalás előtt a zellerszárat halászd ki belőle.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések