A sűrű, házias csirkeaprólék-leves a nyári melegben is jólesik.
A klasszikus hétvégi ebéd bevezetőjének nem is kell finomabb, mint egy nagy tál fűszeres csirkeaprólék-leves. Az aprólék, vagyis vegyesen a far-hát, zúza, máj, szív, láb még ma sem kerül sokba, így pénztárcabarát módon összehozható a tápláló, vitamindús fogás.
Hozzávalók 6 személyre
👉 50 dkg csirkeaprólék
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 4 babérlevél
👉 3 sárgarépa
👉 2 fehérrépa
👉 2 szál halványító zeller
👉 1.5 liter alaplé
👉 1 vöröshagyma
👉 1 csokor petrezselyem
👉 só
👉 bors
👉 olaj
Elkészítés:
A répákat pucold meg és karikázd fel. Egy nagyobb lábosban hevíts egy kevés olajat, és közepesnél kicsit nagyobb lángon két-három perc alatt pirítsd meg a zöldségeket. Így jobban kihozzák főzés közben majd az ízüket. A csirkeaprólékot, amennyire tudod, szeleteld fel. Add a húst és a felkarikázott halványító zellert a zöldségekhez, öntsd fel alaplével, dobd bele a meghámozott, de egészben hagyott hagymát és fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, tegyél hozzá babérleveleket, és lefedve, kis lángon egy jó óra alatt főzd össze a levest. Ha szükséges, szedd le a habját felforrás után. A főzés utolsó perceiben szórd meg aprított petrezselyemmel.
0 Megjegyzések