A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

 Öt börtönt töltenek meg az embercsempészek


Már több mint 2500 embercsempész van a hazai börtönökben, a számuk folyamatosan emelkedik. Szombaton 3 esetben indult büntetőeljárás embercsempészés miatt, ebből 1 esetben megyénkben intézkedtek a rendőrök. Az egyenruhások több száz migránst tartóztattak fel.


A fogva tartott embercsempészek száma folyamatosan növekszik a hazai börtönökben, arányuk meghaladja a fogvatartotti összlétszám 13 százalékát – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága hozzátéve, jelenleg öt átlagos magyar börtönt töltenek meg az embercsempészek. Mint írták, az embercsempészettel összefüggő bűncselekmények elkövetőinek létszáma a börtönökben idén 1653 fővel növelték meg a fogvatartottak létszámát. Az embercsempészet miatt őrzött személyek csaknem 90 százaléka külföldi, 73 ország állampolgárai.

Szombaton hazánkban 3 esetben indult büntetőeljárás embercsempészés miatt. Az Országos Rendőr-főkapitányság beszámolója szerint 1 esetben Csongrád-Csanád megyében intézkedtek az egyenruhások embercsempésszel szemben. A járőrök Domaszéknél vontak intézkedés alá egy 34 éves román állampolgárt, akinek tehergépkocsijában 12, magát indiainak valló férfi utazott, azonban személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes határzárhoz. A járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Szombaton elfogtak 322 határsértőt is megyénkben a határt védők, akik Ruzsa, Nagylak, Szatymaz, Röszke, Domaszék, Szeged és Ásotthalom közigazgatási területén tartóztatták fel a migránsokat. Mindemellett pedig Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében 278 főt sikerült megakadályozniuk a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az M1 csatorna műsorában Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója azt mondta, jelentős változás történt a migránsok és az embercsempészek viselkedésében, egyre erőszakosabban lépnek fel. Hangsúlyozta, ez nyomatékosítja azt a magyar kormányzati álláspontot, hogy nem menekültek, hiszen nem felelnek meg a menekültté nyilvánítás kritériumainak azok, akik erőszakosan, bűnözők segítségével, okmányok nélkül, tisztázatlan célból próbálnak bejutni az Európai Unióba.

Ráfutásos baleset Fábiánsebestyén és Szentes között
Árokba sodródott és a tetejére borult egy autó a 47-esen
Két autó karambolozott Algyő és Szeged közötti
Lefeszítette a lakatot és elkarikázott a lopott biciklivel Csongrádon
 Barátja tizenhárom évvel ezelőtti meggyilkolása miatt állt bíróság elé egy csongrádi férfi
Kistelek térségében kigyulladt egy tehergépkocsi pótkocsija
 Vasárnap súlyos baleset történt egy szentesi családi házban

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések