A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orosz ENSZ-képviselő: az egész világ szenved a nyugati propagandától


Az ukrajnai konfliktus közepette a nyugati országok információs háborút folytatnak nemcsak Oroszország, hanem az egész nemzetközi közösség ellen – jelentette ki kedden Vaszilij Nebenzja, az Oroszországi Föderáció állandó ENSZ-képviselője. 


Az RT hírtelevízió “Újságírók tűz alatt” című dokumentumfilmjének az ENSZ-ben tartott bemutatóján felszólalva a vezető diplomata megjegyezte, hogy Oroszország hatalmas médianyomás alatt találta magát, miután február végén megkezdte katonai műveletét Ukrajnában.

Nebenzja megjegyezte, hogy a konfliktusról szóló nyugati tudósításokra jellemző, hogy “rengeteg hamisítás jelenik meg az [orosz] hadsereg tevékenységéről, valamint az ukrajnai hadjárat céljairól, célkitűzéseiről és indítékairól”.

“Nem titok, hogy a Nyugat valóságos információs háborút indított ellenünk, amely nemcsak Oroszország és Ukrajna lakóit érinti, hanem az embereket szerte a világon” – ismételte meg.

A továbbiakban összehasonlította a nyugati médiabeszámolókat a polgári infrastruktúrát ért tényleges ukrán bombázásokkal.

“Ahogy a nyugati fegyverek most a Donbassz és a felszabadított területek városait veszik célba, úgy a nyugati propaganda információs gránátokat lő ki a saját polgáraira” – állította.

Nebenzja szerint a média támadása káros az átlagemberekre, akik “elveszítik a kapcsolatot a valósággal, szoronganak és összezavarodnak”, amikor elárasztja őket a valótlanságok végtelen áradata. Elveszítik a kritikus gondolkodás képességét is – állította.

Miután Oroszország megkezdte az Ukrajna elleni katonai műveletet, a nyugati országok példátlanul kemény fellépést indítottak az orosz média ellen külföldön, az Európai Unió betiltotta az RT és a Szputnyik csatornákat. Moszkva többször is bírálta a lépést, Marija Zaharova külügyminisztériumi szóvivő pedig azt állította, hogy az megmutatta a világnak, mit is érnek valójában az úgynevezett nyugati értékek.

Az EU szankciói miatt nem csak két nagy nemzetközi hírcsatornát tiltották be, hanem az összes orosz nyelvű televízió adót is.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések