Hirdessen itt

Óriási botrány robbant Olaszországban: Salvini nekimegy Sorosnak


A magyarul is beszélő milliárdos finanszírozta a Több Európa (Piú Europa) nevű pártot, hogy ne szakítsanak a Demokrata Párttal a szeptemberi választások előtt.

Carlo Calenda szerint Soros György 1,5 millió euróval támogatta a Több Európa listáját, azzal a feltétellel, hogy antifasiszta koalíciót alakítanak. Az olasz politikus úgy fogalmazott, hogy a támogatás elengedhetetlen feltételé volt annak, hogy antifasiszta koalíció alakuljon –írja a La Repubblica.

Benedetto Della Vedova (a Több Európa titkára –a szerk.) ezt többször is elmondta nekem a koalíció felbontása előtt


– mondta el Calenda, aki szerint Európa egyes jelöltjei Soros Györgytől közvetlen hozzájárulást kaptak a választási kampány költségeihez.

Benedetto Della Vedova állítólag még azzal is büszkélkedett, hogy több jelöltje is megkapta Soros György támogatását és azt mondta, 

A magyarul is beszélő filantróp régóta osztja és támogatja Európa-párti értékeinket és harcainkat az emberi jogok és a jogállamiság érdekében, a hozzájárulások hamarosan a törvénynek megfelelően nyilvánosságra kerülnek a választási jelentésekkel együtt.

A Több Európa politikusa kijelentette a szerződésük logikája egyértelmű volt: „az európaiság, a folytonosság Mario Draghi, volt olasz miniszterelnökkel, és a többségi választási törvény alapján a leghatékonyabb út megválasztása Matteo Salvinivel (Északi Liga) és Giorgia Melonival (Olaszország Fivérei párt) szemben”.

A vele közös harcainkban, az emberi és polgári jogokért, a tiltásellenességért, az Európabarát értékekért és a jogállamiságért kérjük a támogatását. Emellett köszönjük neki, amit tesz”


– mondta Soros Györgyről Benedetto Della Vedova.

A La Stampa szerdán arról írt, hogy Matteo Salvini az olasz kormány infrastruktúráért felelős minisztere a Sorostól kapott támogatások kivizsgálását követelte. 

Soros milliókkal támogatta az olasz politikusokat? Nagyon komoly az ügy, ki kell nyomozni”

– közölte Salvini, aki szerint ez egy rendkívül komoly helyzet.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések