A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Orbán a baloldalnak: Ne akadályozzák Brüsszelben a Magyarországnak járó kedvező döntést!


Kövesse velünk élőben Orbán Viktor bejelentését! 

Orbán Viktor kormányfő Arató Gergelynek (DK) azt válaszolta, amikor államtitkár volt, akkor 2010-ben a fizetésekhez viszonyítva a magyar családoknak volt a legdrágább az áram és gáz ára. Most pedig az Eurostat adatai szerint a gáz- és áramár tekintetében egyedül Magyarországon nem emelkedtek az árak. A rezsicsökkentés egy jó politika, és meg tudjuk védeni a családokat. A magyar családok többsége a védett kategóriába tartozik – tette hozzá. 

„Minden magyar család havi szinten 181 ezer forintot kap a támogatott árak keretében”

A kormányfő arról is beszélt, Magyarország kormánya kitart a rezsicsökkentés mellett. Minden magyar család havi szinten 181 ezer forintot kap a támogatott árak keretében.Mindez egy nagy teljesítmény, és meg kell becsülni – mondta a kormányfő. Emlékeztetett arra, hogy Arató annak idején megszavazta az orvosok és ápolók 13. havi fizetésének az elvételét, a fizetős egészségügyet, a 13. havi nyugdíj elvételét és a tandíjat is

Orbán Viktor: A legdrágább energia a zöldenergia

Orbán Viktor Harangozó Tamásnak (MSZP) azt válaszolta, a rezsivédelmi alapba kerül minden egyes költségvetési többletforrás. 2020 januárjában, 2021 januárjában és 2022 januárjában volt 10 százalékos tanári béremelés. Ha nem kapjuk meg az uniós forrásokat, akkor évente 10 százalékos tanári béremelés lesz, ha megkapjuk, akkor ennél lényegesen magasabb mértékben nőnek majd a tanári bérek, tette hozzá. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy ma a legdrágább energia a zöldenergia, míg a legolcsóbb az atomenergia. 

„Ne akadályozzák Brüsszelben a Magyarországnak járó kedvező döntést”

– kérte a baloldaltól Orbán Viktor arról is beszélt, hogy minden egyes többletfillért a rezsicsökkentésre kell fordítani. Ha lesz uniós támogatás, akkor a pedagógusok esetében gyorsabb ütemben tudunk bért emelni - tette hozzá. Ne akadályozzák Brüsszelben a Magyarországnak járó kedvező döntést – mondta a kormányfő. 

A momentumos Bedő Dávidnak azt válaszolta, a felesége írásban fog válaszolni a képviselőnek azzal kapcsolatban, hogy mennyi rezsit fizet.

Így lehetne csökkenteni a Posta veszteségét

Orbán Viktor Dudás Róbertnek (Jobbik) azt válaszolta, a Szerencsjeáték Zrt. bevételei a költségvetésbe kerülnek, és azt nem lehet újraosztani más állami vállalatok felé. A Posta veszteséges működést produkál, és az állam támogatást sem tud adni, met az unió azt tiltja, tette hozzá. A Posta teljes belső megújítása révén lehetne csökkenteni a veszteséget, és erre kérte a Jobbik támogatását. Rámutatott ugyanakkor: a Mol nem egy állami cég, és nem azért vezették be az ársapkát, mert a Mol állami cég, hanem éppen annak ellenére. A kormányfő hangsúlyozta: csak akkor tudjuk a Posta esetén megtartani a jelenlegi szolgáltatási szintet, ha a cég meg tud újulni.

Csak 2024-ben jöhet a víziközművek modernizációja

Toroczkai Lászlónak, a Mi Hazánk elnökének a miniszterelnök azt mondta,

az eddigi eredmények alapján nem változtatni, inkább erősíteni kell a magyar gazdaságpolitikán.

A jól képzett, saját, jól dolgozó munkaerőben hiszünk, húzta alá a kormányfő, hozzátéve, az itt befektető multik emiatt jönnek Magyarországra. A bérek tekintetében a helyzet még nem jó, de javul, fogalmazott. 

Az LMP-s Keresztes László Loránt a vízi közművek megmentéséről kérdezte a kormányfőt. Orbán válaszában rámutatott, a magyar villamosenergia-hálózat átalakításához 16 ezer milliárd forintra van szükség, a másik probléma, ami szorít minket.

„Reméljük, a költségvetés ki tudja fizetni a szankciós felárakat az energia tekintetében, illetve megjönnek a nekünk járó uniós források. A közművek esetében nincs államosítási kényszer, de az önkormányzatokkal folyamatosak a tárgyalások”, hogy megoldják a nehézségeket – mondta a miniszterelnök. Modernizációra azonban az éppen fennálló túlélési kényszer miatt csak 2024-ben lesz lehetőség a kormányfő szerint.

Gyurcsány idején az átlagbér alacsonyabb volt, mint most a minimálbér

Csak Bulgária marad el mögöttünk a minimálbér tekintetében – vetette fel a DK-s Kordás László. Válaszában a miniszterelnök hangsúlyozta, amikor a baloldal kormányozott, az átlagbér alacsonyabb volt, mint most a minimálbér. Valami mértéktartás jó lenne, jegyezte meg. „Az elmúlt 12 év sikeresebb volt, mint az Önök kormányzásának az idején” – emlékeztetett. Ugyanakkor a minimálbérről a munkaadók és a munkavállalók egyeznek meg, azt nem az állam határozza meg.

„Önök nyolc év alatt 23 ezer 500 forinttal emelték a minimálbért, mit akarnak tőlünk?” – szólt vissza a kormányfő az egykori államtitkárnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések