A ragacsos mázzal sült narancsos csirkecomb illatos és ellenállhatatlan: igazi vigasztaló fogás a hűvös napokon.
Már a telet idézi ez a ragacsos narancsos csirkecomb, amelyet édes, mézes mázzal kell bevonni. Igazán illatos lesz akkor, ha narancsgerezdek is sülnek mellette a tepsiben.
Hozzávalók 4 személyre
👉 8 csirkealsócomb
👉 6 evőkanál szójaszósz
👉 4 teáskanál méz
👉 4 narancs
👉 2 evőkanál szezámolaj
Elkészítés:
A szójaszószt keverd el a mézzel, a szezámolajjal és két narancs kifacsart levével. Kend meg a csirkecombokat ezzel a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább egy órát. A pácolási idő leteltével helyezd el a combokat egymás mellett egy tepsiben. A két kimaradt narancsot alaposan mosd meg, cikkezd fel, és helyezd el őket a hús mellett. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe nagyjából egy órára, amíg a hús omlósra sül. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a bőre ropogósra piruljon.
0 Megjegyzések