A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Mindenmentes gesztenyetorta pofonegyszerűen: gesztenyeliszt kerül a tésztájába


Ez a finom mindenmentes gesztenyetorta gesztenyelisztből készül, édesítőszernek pedig xilitet érdemes hozzátenni.


Glutén- és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják ezt a fantasztikus mindenmentes gesztenyetortát, ugyanis gesztenyeliszt tartja a tésztát össze. A xilit teszi édessé, de ha nem diétázol, egyszerűen cukrot is tehetsz bele. Ebben az esetben a cukor legyen kicsit kevesebb, mert a xilit íze nem annyira tömény.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg gesztenyeliszt
👉 10 dkg xilit
👉 2 tojás
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 narancs
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

Egy tálban robotgéppel keverd habosra a tojásokat a xilittel, majd add hozzá az olajat, egy fél narancs kifacsart levét, és az egész narancs reszelt héját. Egy másik tálban keverd el a gesztenyelisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, és adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések