Ez a finom mindenmentes gesztenyetorta gesztenyelisztből készül, édesítőszernek pedig xilitet érdemes hozzátenni.
Glutén- és laktózérzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják ezt a fantasztikus mindenmentes gesztenyetortát, ugyanis gesztenyeliszt tartja a tésztát össze. A xilit teszi édessé, de ha nem diétázol, egyszerűen cukrot is tehetsz bele. Ebben az esetben a cukor legyen kicsit kevesebb, mert a xilit íze nem annyira tömény.
Hozzávalók 4 személyre
👉 20 dkg gesztenyeliszt
👉 10 dkg xilit
👉 2 tojás
👉 1 evőkanál olaj
👉 1 evőkanál kakaópor
👉 1 narancs
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
Egy tálban robotgéppel keverd habosra a tojásokat a xilittel, majd add hozzá az olajat, egy fél narancs kifacsart levét, és az egész narancs reszelt héját. Egy másik tálban keverd el a gesztenyelisztet a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, és adagold a tojásos részhez. Keverj belőle csomómentes tésztát, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tortaformában. 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt süsd készre.
0 Megjegyzések