A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Márki-Zay a gyűlöletkeltő rendezvényét is amerikai pénzből szervezte


A kampánya és egyes tiltakozó pedagógusok mellett Márki-Zay Péter egy gyűlöletkeltő "szabadegyetemet" is finanszírozott az amerikai támogatásokból - írja a Drót.infő.


2022. szeptember 2-4. között rendezték meg Pilismaróton a "Mindenki Szabadegyeteme" nevű rendezvényt. Márki-Zay Péterék olyan illusztris vendégeket hívtak előadni, mint például Juhász Péter, Havas Henrik vagy éppen Bart István. A résztvevők számáról nem sokat lehet tudni, de a nyilvános felvételek alapján néhány tucat fő tekinthette meg a magyar politika NB II-jének rangadóit.

Ennél utólag érdekesebb az a minap felkapott részlet, amely szerint Márki-Zay - Tóta W. Árpádra hivatkozva - meghirdette a "gyűlölet és összefogás" politikáját.

„(...) kell legyen az emberekben egy elemi düh, vagy ahogy a Tóta W. Árpád mondta tegnap, gyűlölet. Igen, nem szeretet és összefogás kell, hanem gyűlölet és összefogás kell”.


Ami talán kevésbé ismert, az az a tény, hogy ezt a nyilvánosan gyűlöletet szorgalmazó összejövetelt is külföldi pénzből finanszírozták. Erről szintén a baloldal miniszterelnökjelöltje vallott, még augusztus végén, Gulyás Balázs műsorában. Márki-Zay elmondta, hogy az Egyesült Államokból kapott pénzből több tízmilliós összeg maradt meg, amiből ők "civil pályázatokat" fognak indítani,

"de leginkább a másodikától kezdődő, harmadikán és negyedikén tartó szabadegyetemet például fogjuk ebből finanszírozni".



Márki-Zay gyülöletre felhívó akciója nem is maradt eredménytelen. A különböző balos tüntetések agresszív hangneme mellett az is erre utalhat, hogy a hétvégén a köztévénél Márki-Zay rokona, Hadházy Ákos tüntetésén fáklyákat kezdtek dobálni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések