A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Krémes tészta baconnel, kukoricával és borsóval: pillanatok alatt az asztalon lehet


Ezt a gazdag baconös, kukoricás, zöldborsós tésztát egy adag krémsajt teszi igazán gazdaggá.


Villámgyors és nagyon laktató a baconös, kukoricás, zöldborsós tészta. Amíg a fusilli kifő, a mártást is pont összeállíthatod hozzá. A sót óvatosan adagold a szószhoz, mert a bacon már önmagában is elég sós.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg orsótészta (fusilli)
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 5 dl főzőtejszín
👉 5 dkg bacon
👉 1 hagyma
👉 1 kis konzerv kukorica
👉 1 kis konzerv zöldborsó
👉 1 csomag tömlős krémsajt
👉 só
👉 bors
👉 olaj

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben kezdd el főzni. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy merőkanálnyival tegyél félre.

Amíg a tészta fő, állítsd össze a szószt. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és tedd bele a felkockázott bacont és hagymát, és együtt kevergesd addig, amíg a bacon megpirul, a hagyma pedig megpárolódik. Ekkor öntsd bele a lecsepegtetett borsó- és kukoricakonzervet. Nyomd hozzá a sajtkrémet, öntsd fel tejszínnel, sózd, borsozd, és forrald össze. Ha besűrűsödik, a tészta főzővizével hígítsd. Öt perc múlva forgasd bele a kifőtt tésztát, szórd meg reszelt sajttal, keverd össze, hogy a sajt elolvadjon benne, és azonnal tálald.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések