A körtével sült gyömbéres csirkecomb illatos, omlós, és kalória is kevés van benne.
A vajpuha körtével sült csirkecomb illata már sütés közben belengi a konyhát. Ha szereted a gyümölcsös húsokat, mindenképp próbáld ki, hiszen semmihez sem fogható élmény, ahogy a sokféle íz összeolvad a sütőben.
Hozzávalók 4 személyre
👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 nagyobb, kemény körte
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 1 teáskanál őrölt gyömbér
👉 só
👉 bors
Elkészítés:
Az egész csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a rozmaringgal, a gyömbérrel és a borssal, fektesd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben két-három órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A körtéket mosd meg, magozd ki, a héjukkal együtt cikkezd fel, és helyezd el őket a hús mellett. Öntsd fel száraz fehérborral, és alufóliával letakarva told a sütőbe bő egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpiruljon.
0 Megjegyzések