A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Körtével sült csirkecomb gyömbéres pácban: az illatos szaft ellenállhatatlan


A körtével sült gyömbéres csirkecomb illatos, omlós, és kalória is kevés van benne.


A vajpuha körtével sült csirkecomb illata már sütés közben belengi a konyhát. Ha szereted a gyümölcsös húsokat, mindenképp próbáld ki, hiszen semmihez sem fogható élmény, ahogy a sokféle íz összeolvad a sütőben.

Hozzávalók 4 személyre

👉 4 egész csirkecomb
👉 4 evőkanál olívaolaj
👉 2 nagyobb, kemény körte
👉 1.5 dl száraz fehérbor
👉 1 teáskanál őrölt rozmaring
👉 1 teáskanál őrölt gyömbér
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az egész csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a rozmaringgal, a gyömbérrel és a borssal, fektesd a combokat ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben két-három órát. A pácolási idő leteltével helyezd el őket egymás mellett egy tepsiben. A körtéket mosd meg, magozd ki, a héjukkal együtt cikkezd fel, és helyezd el őket a hús mellett. Öntsd fel száraz fehérborral, és alufóliával letakarva told a sütőbe bő egy órára. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre megpiruljon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések