A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ingyen osztanak láthatósági eszközöket a rendőrök Szolnokon


A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottság idén is meghirdeti a „Light Friday” elnevezésű közlekedésbiztonsági akcióját, amelynek célja a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők láthatóságának javítása, valamint a járművezetők figyelmének felhívása a téli közlekedés veszélyeire.


A „Light Friday” akció Szolnokon, a Pelikán bevásárlóközpont 1. emeletén, november 4-én, pénteken 09.00-13.00 óra között kerül megtartásra. Az akció keretében a rendőrök 0Ft-ért adnak láthatósági eszközöket a lakosság részére – közölte a police.hu,

Az érdeklődők részére láthatósági kvízt tartanak, mégpedig a téli közlekedéssel és a láthatósággal kapcsolatban tesznek fel rövid kérdéseket. A gyermekek közlekedési totót tölthetnek, KRESZ puzzle-t rakhatnak ki, színezhetnek, illetve kétféle mágneses kirakón keresztül mérhetik le közlekedési tudásukat. Viszonzásul minden résztvevő választhat a láthatósági mellények, fényvisszaverős hátizsákok, karpántok, fényviszaverő kulcstartók vagy a LED-es lámpaszettek közül.  A Széchenyi Optika csapata is meghívásra került a „Light Friday” rendezvényre, akik látásélesség ellenőrzést végeznek díjmentesen az érdeklődők részére, és meglepetés ajándékkal is készülnek.

A program keretében 12.00 órától jelenlétével megtiszteli a rendezvényt Szilágyi Réka gerelyhajító olimpikon, aki elkötelezte magát a láthatóság biztonsága mellett, és a helyszínen dedikálja a láthatósági mellényeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések