A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hatszázezer forintot érhet a bokatörés


A közvetítői eljárás eredményeként a gépkocsi vezetője anyagi jóvátételt fizethet az elütött biciklisnek. 


A Nyíregyházi Járási Ügyészség határozata szerint a gyanúsított az idén május 14-én a gépkocsijával Nyíregyházán haladt, amikor jobbra kis ívben akart kikanyarodni egy másik útra. Előtte állt az út jobb szélén a kerékpárjáról leszállva a sértett, aki balra szeretett volna nagy ívben kikanyarodni. A gépkocsi vezetője kikerülte ugyan a kerékpárost, ám nem tartott megfelelő oldaltávolságot, és így az autó elejével elsodorta a biciklist, aki felborult. A kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló bokatörést szenvedett, 8-12 hét alatt gyógyult meg a sérülése.

A gyanúsított beismerő vallomást tett és nagyon megbánta a tettét. A felelősségét teljes mértékben elismerte, és felajánlott 600 ezer forint jóvátételt a sértettnek, amit ő hajlandó el is fogadni, ezért az ügyészség úgy döntött, nincs szükség a bírósági eljárásra. A büntetlen előéletű gyanúsítottal szemben lehetőség van a közvetítői eljárás lefolytatására, ezért az ügyészség ezt elrendelte. Ezután a felek megegyezhetnek egymással a közvetítő előtt a baleset következményeinek jóvátételében, és ha azt a gyanúsított teljesíti, az ügyészség megszünteti az eljárást vele szemben – tájékoztatta lapunkat dr. Szilágyi László sajtószóvivő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések