A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Habkönnyű mandulás piskóta diétásan készítve: sem liszt, sem cukor nem kell hozzá


A cukormentes darált mandulás piskóta édes, puha, és nagyon hamar készen van.


A cukormentes mandulás piskóta kellemesen édes, és ebben a formában akár a diétádba is belefér. A tésztát a darált mandula mellett zabkorpa tartja össze, ami tele van rostokkal, így az emésztésnek is jót tesz.

Hozzávalók 4 személyre

👉 20 dkg darált mandula
👉 10 tojás
👉 10 ml folyékony édesítőszer
👉 10 evőkanál víz
👉 3 evőkanál zabkorpa
👉 1 teáskanál vaníliaaroma
👉 1 teáskanál mandulaaroma
👉 1 csomag sütőpor
👉 1 csipet só
👉 szeletelt mandula a tetejére

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A tojássárgákat keverd habosra az édesítőszerrel, a vanília- és a mandulaaromával. Egy másik tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: a darált mandulát, a zabkorpát és a sütőport. Fokozatosan, fakanállal kevergetve add a tojássárgákhoz, adagold bele kanalanként a vizet, majd óvatosan forgasd bele a tojáshabot is. Egyengesd el a masszát sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, szórd meg a tetejét szeletelt mandulával, és told 180 fokos sütőbe. Tíz perc elteltével mérsékeld a hőt 150 fokra, és így is süsd további tíz percig. Ha kész, borítsd ki egy deszkára, hagyd kihűlni, és utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések