A zöldség a hagyományosabb tésztákhoz is jól megy.
Nem kell lemondanod a bolognairól akkor sem, ha odafigyelsz az étkezésre: cukkinispagettire kanalazva is mennyei a szósz.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg darált hús
👉 5 koktélparadicsom
👉 5 dl paradicsomlé
👉 3 cukkini
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 hagyma
👉 1 sárgarépa
👉 1 kávéskanál cukor
👉 1 kávéskanál majoránna
👉 1 kávéskanál rozmaring
👉 1 kávéskanál bazsalikom
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon futtasd meg. Ha már puha, add hozzá a felvágott fokhagymát is, együtt pirítsd egy percig, majd ha már megérzed az illatát, add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és pirítsd fehéredésig. Közben a sárgarépát pucold meg és reszeld le. A koktélparadicsomokat felezd el. A megsült húshoz add hozzá a répát és a paradicsomot, öntsd fel paradicsomlével, fűszerezd egy kis cukorral, rozmaringgal, bazsalikommal és majoránnával, és ízlés szerint sózd, borsozd. Kis lángon főzd nagyjából 40 percig, amíg a szósz besűrűsödik. A főzési idő vége felé a cukkiniből zöldségspirálozó segítségével készíts hosszú, spagettiszerű csíkokat. Forgasd bele a szószba, hogy jól átmelegedjen, de megfőzni nem kell.
0 Megjegyzések