Hirdessen itt

Első fokon felfüggesztettet kapott a volt férje életére törő miklósi nő


A nő előbb egy 20, majd egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel rontott rá áldozatára. 


A Szolnoki Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés vétsége miatt 2 év – végrehajtásában 5 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönre ítélte azt az ötvenes évei végén járó, büntetlen előéletű nőt, aki 2021. szeptember 9-én Törökszentmiklóson megpróbálta megölni volt férjét – tájékoztatta hírportálunkat a törvényszék sajtóosztálya.

A nő este nyolc óra körül betört és elrejtőzött a férfi házában, majd, amikor volt férje hazatért, rátámadt. Előbb egy 20, majd egy 14 centiméter pengehosszúságú késsel rontott rá. A férfinak végül sikerült lefegyvereznie, és túlélte a támadást, de 8 napon túl gyógyuló szúrt-metszett sérüléseket szenvedett.

Az ügyben 2022. február 2-án emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség. A bíróság négy tárgyalást tartott, majd az utolsón, 2022. november 3-án ítéletet hozott. A döntés nem jogerős. Az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, és felfüggesztett helyett végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védőjének fellebbezése elsődlegesen eltérő jogi minősítés megállapítására, másodsorban enyhítésre irányult.

Az ügy így másodfokon, a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések