A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítélték a debreceni fantomot, aki még áldozata karóráját is lecsatolta


A bűneset a hajnali órákban történt a belvárosban.  

Jogerősen 3 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a Debreceni Járásbíróság azt a többszörös visszaeső férfit, aki egy padon alvó értékeit lopta el a megyeszékhelyen. A vádlottat kifosztás bűntettében és közokirattal visszaélés vétségében marasztalták el.

A vádirat szerint a tettes október 22-én, a hajnali órákban a belvárosában sétált, amikor felfigyelt a buszmegálló padján alvó férfira – olvasható a november 17-i sajtóközleményben. Mint írták, odalépett az alvóhoz, elvette a táskáját, amelyben megtalálta áldozata pénztárcáját. Eltett 14 ezer forintot, majd a személyi okmányokkal együtt kukába dobta a tárcát. Nem érte be ennyivel: lecsatolta a sértett 30 ezer forint értékű óráját, a telefonját, valamint a fülhallgatóját is elvette. A mobilt még aznap eladta.

A több mint kétszázezer forintos kárból 120 ezer forint megtérült, mert a telefont a rendőrség lefoglalta, és visszaadta a tulajdonosának. A letartóztatásban lévő férfival szemben 121 ezres vagyonelkobzást rendeltek el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések