A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elítélt bandavezér tanította a matekot egy román gimnáziumban


A férfi ellen korábban kábítószer-csempészet miatt is eljárás indult. 

Közismert alvilági figura tanít matekot Romániában. Egészen pontosan a tordai Mihai Viteazul Főgimnáziumban folytattak érdekes személyzeti politikát. Egy korábban elítélt, közismert bűnbandavezér ugrott be matekot tanítani.

Az Ovidiu Vancea nevű férfit néhány évtizede még a tordai alvilág fejeként volt ismert.

A férfi ellen korábban kábítószer-csempészet miatt is eljárás indult, de 2003-ban például azért kellett 22 hónapot előzetesben töltenie, mert meggyanúsították, hogy az ő utasítására dobott valaki kézigránátot az egyik helyi pizzázóra, hogy ezzel félemlítse meg a tulajdonost, illetve a város lakóit.

2010-ben pedig elítélték tíz évre, miután az általa vezetett bűnbanda átvert több építőanyag-lerakatot is azzal, hogy nem fizették ki a termékeket. Valószínűleg az itt megszerzett matematika tudását kamatoztatta, amikor beugrott tanítani egy betegszabadságon lévő matektanár helyett.

A Kolozs megyei diáktanács közleménye szerint az ügy azt bizonyítja, hogy a tanintézetek számára nem prioritás a diákok jólétének és biztonságának szavatolása, egyúttal megmutatja, hogy a romániai oktatási rendszerben jókora gondok vannak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések