A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

 Egyszerű kókuszos kevert süti lágy krémmel a tetején: egy pillanat alatt elfogy a tányérról


Ezt az egyszerű kókuszos kevert sütit lágy, édes krém koronázza meg a tetején.


Még finomabb az egyszerű kókuszos kevert süti, ha a tetejét lágy, főzött krémmel feded be. Hamar elkészül, és nem is kerül sokba, így tökéletes arra az esetre, ha gyorsan szeretnél összedobni valamilyen finom desszertet.

Hozzávalók

A tésztához
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg cukor
👉 15 dkg margarin
👉 10 dkg kókuszreszelék
👉 3 tojás
👉 1 dl tej
👉 0.5 csomag sütőpor

A krémhez
👉 20 dkg kókuszreszelék
👉 5 dl tej
👉 5 evőkanál cukor
👉 3 evőkanál liszt
👉 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A tésztához a margarint keverd habosra a tojásokkal és a cukorral. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sütőporral és a kókuszreszelékkel, és a tejjel felváltva fokozatosan adagold a cukros tojáshoz. Egyengesd el sütőpapírral kibélelt tepsiben vagy tortaformában, és told 180 fokos sütőbe nagyjából húsz percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha elkészült, borítsd ki deszkára, és hagyd kihűlni.

Közben állítsd össze a kókuszkrémet. A tej felét forrald össze a kétféle cukorral, a másik felét pedig kézi habverő segítségével keverd csomómentesre a liszttel. Amikor a cukros rész felforrt, csorgasd hozzá a lisztes tejet, és kevergesd, amíg besűrűsödik. Ekkor add hozzá a kókuszreszeléket is, keverd jól össze, húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Amikor már sem a tészta, sem a krém nem meleg, kend meg vele a süti tetejét és az oldalát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések