A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Debrecen belvárosában szúrta hasba ismerősét


Előkészítő ülést tart hétfőn délelőtt a Debreceni Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ügyészség.


A vádirat szerint az elkövető és áldozata egyaránt hajléktalanként éltek Debrecenben. Tavaly augusztusban, a bűncselekmény napján mindketten túlzott mennyiségben fogyasztottak alkoholt egy belvárosi padon üldögélve, majd az éjszakai órákban vitába keveredtek.

Dulakodni kezdtek, végül egyikük elővett egy bicskát, majd kihajtotta pengéjét. Vitapartnere védekezésként mindkét kezével ráfogott a késre, de a vádlott kirántotta a bicskát a kezei közül, majd hason szúrta ismerősét. A férfi erősen vérezni kezdett, ekkor a támadó megijedt és távozott.

A helyszínen jelenlévő ismerősük azonnal segítséget hívott a földön fekvő férfihoz, akit kórházba szállítottak. A kiérkező rendőrök a vádlottat rövid időn belül azonosították és a Vár utcában elfogták, valamint ruházatának átvizsgálása során megtalálták a bicskát.

Az ügyészség álláspontja szerint a megszúrt férfi sérülése nyolc napon túl gyógyuló. A vád alapján figyelemmel az elkövetés eszközére, módjára, a szúrás intenzitására és a sérült testtájékra, az elkövető tisztában volt a halálos eredmény reális lehetőségével, de azzal nem törődött.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések