Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Csőben sült spenótos tészta ropogósra pirítva: takarékos recept hó végére


A spenótos sült tészta ropogós, egészséges, és hó végén sem terheli meg a pénztárcát.


A ropogós spenótos sült tészta krémes, egészséges, és nagyon finom. A zöld levelek sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amire a hűvösödő napokon egyre nagyobb szükséged is lesz. A csőben sütés lényege, hogy az étel felső rétegét ropogósra pirítjuk, amitől igazán vonzóvá válik.

Hozzávalók 4 személyre

👉 40 dkg száraztészta
👉 40 dkg fagyasztott spenót
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 5 dkg vaj
👉 4 gerezd fokhagyma
👉 1.5 dl tejföl
👉 1 tojás
👉 1 csipet szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki a csomagoláson olvasható módon. Ha kész, szűrd le. A spenótot egy kisebb lábosban olvaszd fel, majd húzd le a tűzről, és keverd el a zúzott fokhagymával, a tejföllel, a tojással, a szerecsendióval, a sóval és a borssal. A tésztát egyengesd el egy tepsiben, forgasd össze a spenótos keverékkel, szórd meg a tetejét reszelt sajttal, erre darabolj vajat, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe 45 percre. Az utolsó 10-15 percben vedd le róla a fóliát, hogy a sajt a tetején megpirulhasson.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések