A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Avarba dugott hal buktatta le a Hajdú-Biharban lekapcsolt orvhorgászokat


Keresőkutyát is bevetettek a területen.


Visszaeső orvhorgászokat találtak a napokban a Hajdúszoboszló és Nádudvar között elterülő Ős-Kösélyen, szúrta ki a Pecaverzum a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége Facebook-oldalán.

Mint írták, az Ős-Köselyen a horgászat megengedett a horgászati szabályok és a vízre vonatkozó előírások betartásával. Halgazdálkodás nincs, az ilyen vizekről őshonos halfajok nem vihetők el.

Ezeket a szabályokat (sem) tartotta be az a trió, amelynek tagjaira november 11-én, pénteken az esti órákban a szövetség halőrei lettek figyelmesek.

A közlemény rámutat: a megengedettnél több bottal, ketten már többszörös horgászattól való eltiltással a hátuk mögött horgásztak. A horgászhelyek ellenőrzése során a halőrök 5 db méreten aluli csukát találtak elrejtve az avarban. Az orvhorgászok nem tudták magukat igazolni, ezért rendőri intézkedésre volt szükség.

A területet egy szolgálati kutya, Joker fésülte át: az állat felfedte a trió útvonalát a parton,  a még esetlegesen elrejtett halakat keresve a sötétben.

A három férfival szemben eljárást kezdeményeztek a halőrök, valamint az engedéllyel rendelkező személytől a horgászjegyét a helyszínen bevonták.


登录或注册即可查看

到 Facebook 查看帖子、照片和更多内容。

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések