Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

 Álompuha gesztenyés kuglóf: ennek nem kell keleszteni a tésztáját


A kevert tésztából készült puha gesztenyés kuglófnak senki sem tud ellenállni.


Reneszánszát éli a kuglóf, főleg azért, mert új receptek már nem élesztőt, hanem egyszerű kevert tésztát javasolnak hozzá, így pillanatok alatt összedobható. Különösen jól megy hozzá a  gesztenyemassza, így valóban mennyei édességet tehetsz az asztalra.

Hozzávalók 8 szelethez

👉 25 dkg liszt
👉 25 dkg vaj
👉 20 dkg gesztenyemassza
👉 10 dkg cukor
👉 2 tojás
👉 1 kávéskanál rumaroma
👉 1 csipet só
👉 0.5 csomag sütőpor
👉 vaj és liszt a forma kikenéséhez
👉 porcukor a szóráshoz

Elkészítés:

A gesztenyemasszát elkészítés előtt néhány órával vedd ki a fagyasztóból, és olvaszd fel. A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, a rumaromát és a gesztenyemasszát. Egy másik tálban keverd el a lisztet a sóval és a sütőporral, add a gesztenyés részhez, és dolgozd össze. Egy kuglófformát kenj ki vajjal és liszttel, oszd el benne a masszát, és told 180 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 45 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. A formában hagyd kihűlni, utána borítsd ki. Tálaláskor ízlés szerint porcukorral szórhatod meg a tetejét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések