A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

8 gyógynövénytea, ami beindítja a fogyást: bizonyított a zsírégetést serkentő hatásuk


Bizonyos gyógynövények áldásos hatásaik révén elősegítik a zsírégetést és beindítják a fogyást.

Egyes gyógynövények olyan értékes vegyületekben bővelkednek, melyek hatékonyan támogatják a fogyást és serkentik a zsírégetést is.

Hangsúlyozandó, hogy maga a testsúly csökkenése kiegyensúlyozott étrend és rendszeres mozgás híján nem fog egy csapásra beindulni csak a teák kortyolgatása miatt, de mankóként szolgálhatnak a folyamatban.

Számos gyógynövényről és fűszerről mutatták ki az elmúlt években anyagcsere-serkentő, étvágy- és testzsírszázalék csökkentő, puffadást gátló hatásukat, fogyasztásukkal pedig bizonyítottan felgyorsítható a fogyás. Azonban mielőtt bárki belevágna a gyógyteás kúrába, mindenképpen egyeztessen kezelőorvosával, mert némely betegség, állapot esetén nem ajánlott inni belőlük.

A római kömény (Cuminum cyminum) szintén támogatja az emésztést, a zsírégetést és a fogyást, érdemes időnként beiktatni a belőle készült teát. 1 teáskanál köménymagot piríts alacsony lángon egy lábasban 5-6 percig, majd adj hozzá 2 deciliter vizet, és forrald fel, ezután fedd le és hagyd 3-5 percig ázni. 2 hétig fogyasztható kúraszerűen napi egy csészével.

A kardamomot (Elettaria cardamomum) sokan használják fűszerként, és remek zsírégető tea is készíthető belőle. Fél liter forró vízhez adj 4 darab kanállal megnyomott kardamommagot, ezután vedd alacsonyabbra a lángot, és melegítsd tovább 5-8 percig. Napi szinten fogyasztható 1 csészével.

A ginzeng (Panax) teát évezredek óta használják a hagyományos kínai gyógyításban, az erős hatású gyógynövényt a fogyást is segíti. Bizonyítottan jótékony befolyásolja a bél mikrobiomját, csökkenti a testsúlyt, emellett gátolja a zsírlerakódást. 1-2 evőkanálnyi szárított ginzenget, vagy 3-4 vékony szeletet tegyél egy 2,5 dl 100 fokos vízbe, és hagyd ázni 2-3 percig. Kúraszerűen fogyasztva 5-6 héten át napi 1-2 csészével kortyolj belőle.

A mustármag az egyik leghatásosabb zsírégető magocska, amiből különleges ízű tea is készíthető. Ez a forró ital fokozza az anyagcserét és csökkenti az étvágyat és a vérzsírszintet. 1 deciliter forró vízbe önts 1 kávéskanálnyi mustármagot és hagyd állni 5 percen át, naponta két csészével lehet fogyasztani belőle.

A mezei katángból (Cichorium intybus) készült tea koffeintartalma miatt szintén alkalmas a kávé helyettesítésére. Az értékes gyógynövényből készült főzet gyorsítja az emésztést és a zsírégetést, emellett segíti szinten tartani a vércukorszintet is. Egy csapott evőkanálnyi szárított mezei katáng teafüvet 2,5 deciliter forró vízben áztass 2-3 percig, majd szűrd le, reggelente éhgyomorra érdemes inni, kúraszerűen az első héten mindennap, a második héten kétnaponta, a harmadik héten pedig háromnaponta.

A matétea (Ilex paraguariensis) kávé helyett is beválik élénkítő hatása révén, de nemcsak a szellemet tartja frissen, hanem serkenti az anyagcserét, a zsírégetést és csökkenti az étvágyat.

A kurkumás-gyömbéres tea az egyik legjobb fogyókúrás ital. A kurkumában lévő kurkumin gyulladáscsökkentő tulajdonsága miatt segít, rendszeres fogyasztása bizonyítottan csökkenti a testzsírt, ahogy a gyömbérnek szintén ismert a zsírégetést serkentő hatása. Elkészítéséhez forralj fel 2,5 deciliter vizet, ebbe tegyél 2 teáskanál kurkumát és egy 1-2 centis gyömbért lereszelve. Alacsony lángon 10 percig főzd tovább, majd szűrd le.

A fehér akácból (Robinia pseudoacacia) készült tea serkenti a bélműködést, kiváló székrekedés esetén, és nyugtató hatása miatt a reflux, gyomorégés tüneteit is enyhíti. Vízhajtó, puffadásgátló, étvágycsökkentő hatása miatt támogatja a fogyást, naponta 1 csészével fogyasztandó reggelente. 3 deciliter forró vízbe áztass 2 teáskanálnyi akácvirágot 15 percig, majd szűrd le.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések