Ez a villámgyors zöldséges, lencsés egytálétel a sietős esték megmentője lehet.
Konzervből villámgyorsan elkészíthető ez a mennyei és kiadós lencsés egytálétel. Nagyon jót tesz neki a sárgarépa és a kétféle hagyma, de az igazi zamatát a savanykás, citromos-korianderes öntet adja meg.
Hozzávalók 4 személyre
👉 50 dkg konzervlencse
👉 2 sárgarépa
👉 1 nagy lila hagyma
👉 1 újhagyma
👉 1 citrom leve
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 0.5 csokor petrezselyem
👉 0.5 csokor koriander
👉 só
👉 bors
👉 olívaolaj
Elkészítés:
A lila hagymát aprítsd fel, az újhagyma fehér szárát vágd karikákra, és olívaolajon párold őket üvegesre. Add hozzájuk a felaprított fokhagymagerezdet és a megpucolt, kockákra vágott répát, sózd, borsozd, és annyi vízben, amennyi épp ellepi, lefedve párold puhára. Ha a levét elfőtte, öntsd bele a lecsepegtetett lencsét is. Facsard rá a citromlevet, szórd meg felaprított petrezselyemmel és korianderrel, és még azonnal, melegen tálald.
0 Megjegyzések