A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Zelenszkij: A Krími hidat nem az ukrán titkosszolgálatok megrendelésére robbantották fel


„Ezt határozottan nem mi rendeltük meg, amennyire én tudom” – jelentette ki az ukrán elnök. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön egy tévéinterjúban kijelentette, hogy a Kercsi-szoros fölött átívelő, Oroszországot a Krím félszigettel összekötő hidat nem az ukrán titkosszolgálatok megrendelésére robbantották fel.

„Ezt határozottan nem mi rendeltük meg, amennyire én tudom”

– jelentette ki Zelenszkij az CTV NEWS kanadai televíziónak adott interjújában, amelyet az Ukrajinszka Pravda hírportál szemlézett csütörtökön.    A hídon október 8-án történt robbanás, amiért Moszkva az ukrán szakszolgálatokat tette felelőssé - emlékeztetett a hírportál.    

Az elnök felvetette, hogy a hídon történt robbanás mögött az orosz hadsereg és a biztonsági szolgálatok közötti belső rivalizálás állhat. „Sok hatalmi vertikum létezik. Ez egy nagy rendszer” fogalmazott Zelenszkij.

Szavai szerint a Szovjetunióban a KGB volt az egyedüli állambiztonsági szerv.

Ez viszont most több ágból áll, és folyamatos küzdelem zajlik közöttük a vezető szerepért. A robbantás napján Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója már felvetette, hogy a történtek az orosz hadsereg és az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közti hatalmi harcra utalnak. Rámutatott arra, hogy a felrobbant teherautó Oroszország felől érkezett a hídra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések