A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrán vezérkar: nő a veszélye egy Fehéroroszág felőli újabb offenzívának


Az ukránok szerint növekszik annak a veszélye, hogy az orosz fegyveres erők újraindítják az offenzívát az északi fronton. 

Az ukrán vezérkar úgy véli, hogy egyre nagyobb a veszélye egy második orosz offenzívának Fehéroroszország területéről Ukrajna ellen, a támadás iránya azonban a fehérorosz-ukrán határ nyugat részére módosulhat – mondta Olekszij Hromov dandártábornok, az ukrán vezérkar műveleti igazgatóságának főnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Növekszik annak a veszélye, hogy az orosz fegyveres erők újraindítják az offenzívát az északi fronton.

Ezúttal a partnerországokból Ukrajnába szállított fegyverek és katonai felszerelések fő logisztikai artériáinak elvágása érdekében az offenzíva irányát a fehérorosz-ukrán határ nyugati részére változtathatják” – fejtette ki a katonai vezető. Hromov szavai szerint előkészületek látszanak orosz légi erők és más egységek Fehéroroszországba telepítésére. Ezenkívül Fehéroroszország területén titkos mozgósítás is zajlik. Fehéroroszország továbbra is biztosítja a területét orosz ballisztikus rakéták és drónok kilövéséhez – tette hozzá.    

Kijelentette, hogy

a fehérorosz repülőtereken MiG-31-es repülőgépek tartózkodnak,

amelyek Kinzsal típusú rakétákkal felszerelhetők. A vezérkar képviselője elmondta, Ukrajna folyamatosan figyelemmel kíséri a fehéroroszországi helyzetet, és intézkedéseket tesz a határok északi irányú megbízható lefedésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések