A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sonkás-sajtos tészta egybesütve: az előkészítés negyedóra, a többit bízd a sütőre


A sütőben sült sonkás-sajtos tészta egyszerű, kiadós vacsora, amit a gyerekek is szeretni fognak.


Ez a krémes sonkás-sajtos tészta a fűszeres, tejszínes mártásnak köszönheti az igazi karakterét. Ha kétféle sajtot olvasztasz a tetejére, még jobban kihozza az ízeket. Bármilyen tésztából készítheted, amit épp találsz a kamrában.

Hozzávalók 4 személyre
👉 35 dkg száraztészta
👉 25 dkg füstölt sonka
👉 15 dkg mozzarella
👉 10 dkg cheddar (vagy más erős ízű) sajt
👉 6 dl tej
👉 4 evőkanál vaj
👉 4 evőkanál liszt
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 dl tejszín
👉 1 mokkáskanál szerecsendió
👉 só
👉 bors

Elkészítés:
A tésztát lobogva forró sós vízben főzd ki a csomagoláson jelzett módon. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A vajat olvaszd fel egy lábosban, és futtasd meg rajta a zúzott fokhagymagerezdeket. Szórd rá a lisztet, pirítsd egy-két percig, majd fokozatosan, kézi habverővel folyamatosan kevergetve adagold bele a tejet és a tejszínt is. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és rotyogtasd, amíg besűrűsödik. Ekkor add hozzá mindkétféle reszelt sajt felét, és hígítsd a tészta félretett főzővizével úgy, hogy ne túl sűrű, krémes állagot kapjon.

A sonkát kockázd fel. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, vagy kenj ki vajjal. Egyengesd el benne a tésztát, forgasd össze a szósszal és a sonkával, oszd el a tetején a maradék reszelt sajtot, és told 200 fokra előmelegített sütőbe 15-20 percre, amíg a sajt a tetején megpirul.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések