Gluténmentesen is készíthetsz rántott húst: a zsemlemorzsát egy viszonylag könnyen beszerezhető alapanyaggal válthatod ki.
A gluténmentes panírral készült rántott hús lehet ugyanolyan finom, mint a megszokott. Sokféle recepttel kísérletezhetsz: most egy olyan változatot mutatunk, amelyben a zsemlemorzsát burgonyapehely és reszelt sajt helyettesíti.
Hozzávalók 4 személyre
👉 80 dkg csirkemell vagy sertéskaraj
👉 15 dkg reszelt sajt
👉 10 dkg rizsliszt
👉 5 dkg burgonyapehely
👉 4 tojás
👉 só
👉 bors
👉 bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfold ki - a csirkét enyhén, a karajt erősebben -, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre él órára. A panírozáshoz egy tálba szórd bele a lisztet, egy másikban verd fel a tojást, a harmadikban keverd el a burgonyapelyhet a reszelt sajttal. Egy serpenyőben forrósíts olajat. A befűszerezett hússzeleteket a megszokott módon forgasd előbb lisztbe, utána tojásba, végül a sajtos zsemlemorzsába, és süsd őket ropogósra. A csirkemell sütési ideje oldalanként 2-3, a karajé 3-4 perc. Egyszerre ne tegyél túl sok húst az olajba, hogy le ne hűtsék. A kisült hússzeleteket szűrőlapáttal szedd ki az olajból, és papírtörlőn itasd fel róluk a zsiradékot.
0 Megjegyzések