A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Összeült a nemzetbiztonsági bizottság Márki-Zay kampánypénzei miatt, meghallgatták a titkosszolgálat jelentését


Zárt ülésén adott tájékoztatást Papp Károly államtitkár a jobbikos Sas Zoltán vezette parlamenti bizottságnak.


A parlament nemzetbiztonsági bizottságának csütörtöki ülésén ismét napirendre került az ellenzék kampányfinanszírozása, miután Márki-Zay egy augusztus végi hírhedt interjúban kikotyogta: több százmillió – azóta kiderült, hogy majdnem 2 milliárd – forint érkezett az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom számlájára Amerikából. Azóta egyébként a hvg-nek kijelentette: nem elszólás volt, ő büszkén vállalja, hogy a tengerentúlról kapott pénzt, amivel tételesen el is számolt.

Az állami szerveknek azonban már nem tetszett a lépés: a rendőrség nyomozást, a NAV vizsgálatot indított, és a HVG információi szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) is adatokat gyűjt az ügyben.

Összeült a nemzetbiztonsági bizottság is, amelynek jobbikos elnöke kijelentette a Telexnek:  a Miniszterelnöki Kabinetiroda titkosszolgálatokat felügyelő államtitkára, Papp Károly tájékoztatta zárt ülésen a képviselőket a vizsgálatról. A Jobbik országgyűlési képviselője a lapnak elmondta, az államtitkár a bizottság következő ülésén is ismerteti, hol tartanak a titkosszolgálatok az ügyben. Sas Zoltán azt nem tudta megmondani, hogy hova fut ki a bizottság munkája. Az eddig kapott információk alapján ő úgy látja, a bizottság elnökeként neki nincs teendője, nem kell jogi lépést tennie.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések