A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Obama szerint az orosz-ukrán konfliktus átfordulhat egy orosz-amerikai/NATO konfliktusba


Úgy látszik, hogy a csókát senki nem világosította fel arról, hogy ez már a  kezdetektől az. Vagy csak direkt néz ez mindenkit hülyének?

A volt amerikai elnök világos határvonalakat húzna az ukrajnai háború kapcsán, és fontosnak tartja, hogy jobb legyen a kommunikáció a Fehér Ház és a Kreml között. 

A Pod Save America nevű podcastműsornak adott nagyinterjút Barack Obama korábbi amerikai elnök. A politikus sokféle témáról beszélt, többek között az amerikai progresszív radikálisok túlzásait is elítélte, és a hétköznapi emberek világától elszakadt elitizmus elkerülésére intette a Demokrata Pártot.

Obama emellett az ukrajnai háborúról is kifejtette a nézeteit. „Rendkívüli, amit az ukrán emberek elértek, és ez nem csak a katonák bátorságára, hanem az egész nemzetre vonatkozik, amely mozgósította magát a rendkívüli helyzetben és óriási áldozatokat hoz.”

A volt amerikai elnök szerint Zelenszkij is felnőtt a kihíváshoz,

„úgy, ahogy nem is következett volna feltétlenül az életrajzából”.

Kifejtette: „Nem a mi dolgunk megmondani az ukránoknak, hogy meddig harcoljanak, meddig menjenek el, milyen kompromisszumokat kössenek. Ez rajtuk áll. Nekünk, mint szövetségeseinknek, az a fontos, hogy támogassuk őket pénzügyileg, katonailag és a hírszerzéssel.”

Barack Obama hozzátette: „Nekünk ugyanakkor világosan és őszintén kell beszélnünk velük arról, mit tehetünk meg és mit nem. Vannak határvonalak, amikről döntenünk kell az Egyesült Államok és a NATO részéről:

figyelembe kell venni annak a veszélyét, hogy az orosz-ukrán konfliktus átfordul egy orosz-amerikai/NATO konfliktusba.”

A volt elnök azt mondja: most már magánemberként nem jut hozzá a hírszerzési információkhoz, így nem akarja megmondani, hol vannak a határvonalak; de arra figyelmeztet, hogy amikor a fegyverszállításról döntenek, akkor

megfontoltan kell végiggondolni, hogy hol végződik a védelem és hol kezdődik a támadás.

Obama így folytatja: „Ami miatt a legjobban aggódom, az a Fehér Ház és a Kreml közötti kommunikációs kapcsolatok állapota, amik rég nem voltak ilyen gyengék. Még a hidegháború legrosszabb időszakaiban is megvolt a képesség arra, hogy felvegyék a telefont és diplomáciai úton küldjenek jelzéseket. Nagyon sok minden elromlott, és nem gondolom, hogy ez a mi kormányzatunk hibája.”

A volt amerikai elnök hozzáteszi: a mostani orosz rezsim minden korábbinál centralizáltabb, elszigeteltebb és elzárkózóbb. „Azt hiszem, Putyin annyira magához vette a döntéshozatalt, amilyent a szovjet korszak óta nem láttunk, ami veszélyekhez vezet. Megoldásokat kellene találnunk ahhoz, hogy a kommunikációnkat újra kiépítsük, ez szerintem fontos.”

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
Alekszandr Grusko orosz külügyminiszter-helyettes a múlt héten azt mondta: „A NATO már vereséget szenvedett Ukrajnában”.
https://tass.com/politics/1523193
A KM számítógépes grafikákat és hamis videókat használ, hogy azt az illúziót keltsék, hogy a háború még mindig folyik.
A kínai hírszerzés azt is állítja, hogy „a NATO-erők 80%-át megsemmisítették Ukrajnában, ezért nukleáris fenyegetést hajtanak végre”
Az armageddoni fenyegetések természetesen üresek, mert sem a KM, sem a hamis Biden-rezsim nem rendelkezik nukleáris fegyverekkel, állítják Pentagon források.
Az AMERIKAI EGYESÜLT ÁLLAMOK Corporation tulajdonosai csődbe mentek.
A vállalat két legnagyobb tulajdonosa, valamint a Fortune 500-as cégek többsége, a Blackrock és a Vanguard csődöt jelentett.
https://www.blackrock.com/us/individu...lass-fund
https://www.bankruptcyobserver.com/ba...TERPRISES
Az MI6 forrásai szerint a Rothschildok elvesztették az irányítást a BOE (Bank of England) felett, és most egy de facto katonai kormány irányítja az Egyesült Királyságot.
Úgy tűnik, hogy a Rothschild család svájci fiókja is bajban van. Az amerikai jegybank testülete a közelmúltban 9,37 milliárd dollárt pumpált a svájci nemzeti bankba, amivel valószínűleg megpróbálja megakadályozni a Credit Suisse bedőlését.
https://www.newyorkfed.org/markets/de...perations
Ha a Credit Suisse bedől, a dominóeffektus a legtöbb nagy nyugati pénzintézet és a piacok összeomlását okozza.
A KM kétségbeesetten próbálja megmenteni magát azzal, hogy átáll a központi banki digitális valutákra (CBDC), de mivel ezeket sem támogatja, fedezi semmi, ez az erőfeszítés kudarcra van ítélve.
Franciaország (a francia Rothschild gyarmat) nem tudta kifizetni az olajimportot.
Emanuelle Macront démoni irányítás alá helyezték, amint azt a szeme alatti fekete folt mutatja.(mint sok politikusnak és celebnek is)
https://twitter.com/The_Real_Fly/stat...141337088
Ez azt jelenti, hogy a francia hadsereg és a köztársaság most azért küzd, hogy megszabaduljon a démoni irányítás alól.
A múlt héten az amerikai különleges erők lövöldözést tartottak az FBI főhadiszállásán. https://www.wusa9.com/article/news/lo...6db8da74e
„Ez egy kísérlet volt az FBI központjának átvételére. A Szövetség különleges alakulatai voltak a helyszínen. A hang automata fegyverektől származik. Több sötét ügynököt megsemmisítettek. Ennek még nincs vége” – mondják a CIA forrásai.
http://web.t-online.hu/apuska/media/3/01__Gyujtopont.mp3