Hirdessen itt

Midannyian büszkék vagyunk rájuk: Magyar intézmény a világ 250 legjobb egyeteme között


A Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) világrangsorának 236. helyén végzett.

Az egyetem a honlapján tette közzé, hogy a két évvel ezelőtti, a szakegyetemek listáján, és a tavalyi, 250–300 közötti szereplésük után idén a világrangsor első 250 egyeteme között végeztek.

Az intézményt „2019-ben még a 491. helyre sorolták, majd 2020-ban a 457., 2021-ben pedig a 426. helyre lépett elő. 2022-ben már a 277. volt, innen lépett előre most a 236. helyre”.

A rangsor készítői öt terület mutatói alapján az oktatási környezet, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció alapján értékelik az intézményeket. A Semmelweis a legtöbb indikátorban javítani tudott, legjelentősebbet az idézettség és a kutatás terén.

A THE listájára idén összesen 11 hazai egyetem került fel. Az első ezerben lévő magyar egyetemek közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem a 601–800., a Pécsi és a Szegedi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, valamint az Óbudai Egyetem a 1001–1200. helyen szerepel a rangsorban.

Az összesített rangsor élén az Oxford, a Harvard, valamint harmadik helyen, holtversenyben a Stanford és a Cambridge Egyetemek szerepelnek. Az Európai Unió tagállamaiban működő egyetemek rangsorában a Semmelweis a 64. helyen áll, jellemzően német, francia és belga egyetemek előzik meg.

Csak úgy kiegészítésként megjegyeznénk, hogy a Semmelweis Egyetem tanárait nem nagyon érdekelte a politika, és náluk volt a legkisebb arányú, a politikai indíttatású diáktüntetések irányában való elmozdulás tekintetében. Ők tanítottak és világszinten ott vannak a toppon. Az Oxford, a Harvard, a Stanford és a Cambridge mellett. 

Gratulálunk!

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
Még, hogy magyar!?
Szaladjanak már végig a stáblistán!!!
Népesség arányosan 2-ik az MTA után a talmudista gén-gnómok által leuralt intézményeink között!!!