Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mamaféle töltött paprika: a régi kedvenc eteti magát, olyan finom


A régi kedvenc sűrű paradicsomos mártásban készül, jellegzetes zamatát a zellertől kapja.


A töltött paprika igazi nagyiféle kedvenc, nyáron a legtöbb családnál az asztalra kerül. Az ízletes étel többféle változatban hódít: van olyan, amelyben többféle paprikába kerül a darált húsos töltelék, de olyan variációval is találkozni, mely a sütőben készül el.

Hozzávalók:
👉 50 dkg darált sertéshús
👉 1 fej vöröshagyma
👉 kevés olaj vagy zsír
👉 só és bors ízlés szerint
👉 1 ek pirospaprika
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 fél bögre rizs
👉 1 darab tojás
👉 6 darab tévépaprika
👉 10 dkg finomliszt
👉 8 dl víz vagy alaplé
👉 40 dkg sűrített paradicsom
👉 4 szál zeller zöldje

Elkészítés:
A darált húst tegyük keverőtálba.

A hagymát kevés olajon vagy zsíron dinszteljük üvegesre, várjuk meg, míg kihűl, majd adjuk a darált húshoz.

A darált húst fűszerezzük sóval, borssal és pirosparikával, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, rizst és a tojást, majd keverjük egybe a masszát.

A paprikát mossuk meg, csumázzuk ki, majd töltsük meg a darált húsos keverékkel, a maradék masszából formázzunk tetszőleges húsgombócokat.

Az olajat öntsük magas falú lábasba, forrósítsuk fel, majd adjuk hozzá a lisztet, pirítsuk zsemleszínűre, majd öntsük fel vízzel, keverjük hozzá a sűrített paradicsomot. A paradicsomos lébe tegyük bele a zellert, fűszerezzük sóval és borssal, utána a töltött paprikákat és a gombócokat is helyezzük bele, főzzük 45-50 percig. (Kóstoljunk meg egy gombócot, ha még nem puha a rizs, főzzük tovább.)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések