A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Makizaj: A miniszterelnöktől sokszor hallottunk már csacsiságokat


A Berlinben zavart kuncogások között előadott eszmefuttatása merész hazugságokat tartalmazott - írja a baloldal bukott messiása.


„A magyar miniszterelnök úr KISZ-től a liberalizmuson és konzervativizmuson át a náci fajkeveredésig tartó változatos ideológiai karrierje során már sokszor hallottunk (az idei Tusványos után Bécsben már általa is félrebeszélésnek minősített) csacsiságokat, a napokban Berlinben zavart kuncogások között előadott eszmefuttatása azonban a kipcsakokról szóló fejtegetésénél is merészebb hazugságokat tartalmazott:

1. Tűzszünet: Orbán elfelejtette a sikertelen békemisszióját?

Orbán úgy tesz, mintha Putyinon kívül bárki háborúpárti lenne, elfelejtve, hogy februárban még moszkvai látogatását egy sikeres békemissziónak nevezte és biztos volt benne, hogy Putyin nem fog támadni. Pontosan hogyan akadályozná meg Orbán, hogy az oroszok továbbra is civileket és gyerekeket gyilkoljanak, édesanyákat erőszakoljanak meg, családapákat deportáljanak százezrével Oroszországba? Hajrá, miniszterelnök úr, fusson neki ismét!

2. Orbán minden szakciót megszavazott, de egyetlen egy sem érinti az orosz gázimportot!

Az energia- és élelmiszerárak már tavaly elszabadultak, Orbán hónapokkal a háború előtt bevezette a benzinár-sapkát és árstoppot vezetett be a csirkefarhátra. Hogy lehet, hogy ha a Fidesz szerint a szankciók romba döntik Európát, minden egyes európai vezető, köztük Orbán is megszavazta őket - a héten immár a nyolcadik szankciós csomagot is? Hogy lehet, hogy a gáz ára már tavaly meredeken emelkedett, miközben egyetlen szankció sem vonatkozik a gázra? Orbán háborús inflációról hazudozik, miközben még Oroszországban és Ukrajnában is alacsonyabb az áremelkedés, mint Magyarországon, még az ő devizáik is értékállóbbak, mint a forint, és egyetlen másik ország sem tervezi a közvilágítás lekapcsolását, senki sem függesztette fel valamennyi számlájának kifizetését október végéig, csak a Fidesz-kormány?”- írta Márki-Zay a Facebookon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések