A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lezárták a Damjanich utcát: a liberálisok által felhergelt diákok vergődnek ismét


Csütörtök délután az Eötvös Gimnázium huszonöt és a Madách Gimnázium huszonegy tanára veszi át levelét a Belső-pesti Tankerületi Központnál, a Damjanich utcában. Ők részt vettek a polgári engedetlenségben.

Az ATV beszámolója szerint az eseményre tüntetők kísérték el a pedagógusokat, hogy támogassák őket - kb. 100-an lehetnek.

A mai Kormányinfón egyébként Gulyás Gergely bejelentette: a pedagógusok béremelése ügyében a Bizottság konstruktív volt. Ha a megállapodás életbe lép a pedagógusok fizetése 2025-re elérheti a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte. Elmondása szerint jövőre 21 százalékkal nőhetnek a tanári fizetések, ha van megállapodás az uniós forrásokról. 2024-ben 25, 2025-ben 30 százalékos emelés jöhet - tette hozzá.

A polgári engedetlenkedésről pedig úgy vélekedett: az jogilag nem létezik, a polgári engedetlenség jogellenes magatartás, és nem anyagi előnyökért szokták használni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések