Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Klasszikus borjú bécsi krumplisalátával: hogy lesz igazán ropogós a bundája?


Otthon is elkészítheted a borjú bécsit tradicionálisan, ecetes krumplisalátával.


A klasszikus borjú bécsi vékonyra kivert borjúszeletből készül, és nagyon jól megy hozzá az ecetes krumplisaláta. Legfinomabb, ha házi készítésű zsemlemorzsába forgatod, de persze bolti is jöhet hozzá.

Hozzávalók 4 személyre

A bécsi szelethez
👉 60 dkg borjúhús (felsál vagy lapocka)
👉 4 evőkanál olaj
👉 4 evőkanál zsír
👉 3 tojás
👉 2 bögre liszt
👉 2 bögre zsemlemorzsa
👉 só

A krumplisalátához
👉 50 dkg krumpli
👉 1 dl víz
👉 1 nagy lila hagyma
👉 1 teáskanál cukor
👉 1 csokor zöldhagyma
👉 0.5 dl 10 százalékos ecet
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd ki, hagyd kihűlni, majd vágd kockákra vagy karikákra, és tedd egy tálba. Fedd be karikákra vágott lila hagymával. Az ecetet keverd ki a cukorral, sózd, borsozd, öntsd fel vízzel, add a krumplihoz, és keverd jól össze. Szórd meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával, és tálalásig tartsd a hűtőben.

A húst szeleteld fel, és fólia alatt klopfold ki 3-4 milliméter vékonyra. Sózd be őket. Jó, ha egy-két órát állnak a hűtőben így besózva, de akár azonnal is nekiláthatsz a panírozásnak. Egy tálba önts lisztet, egy másikban verd fel a tojást, egy harmadikba pedig önts zsemlemorzsát. Frissen darált száraz zsemléből lesz a legfinomabb. Egy nagyobb serpenyőben hevítsd össze az olajat a zsírral, és magas hőfokon, oldalanként két perc alatt süsd meg a hússzeleteket. Közben ne villával, hanem fogóval fordítsd meg. Ha kész, szedd papírtörlőre, ami felitatja róluk a zsiradékot. Tálald a behűtött krumplisalátával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések